Limnophila Sessiliflora (Ambulia) in het aquarium

Lees in deze blog hoe je de makkelijke aquariumplant Limnophila sessiliflora het beste verzorgt zodat hij goed groeit in je aquarium!

Heb jij de aquariumplant Limnophila Sessiliflora in je aquarium? Goede keuze! Zeker voor beginners. Limnophila sessiliflora, oftewel de ambulia. Deze prachtige aquariumplant staat bekend om zijn snelle groei en mooie uitstraling, Met zijn slanke stengels en mooi gevormde bladeren voegt de Limnophila sessiliflora een mooi groen schouwspel toe aan jouw aquarium! Wat deze aquariumplant echt opvalt, is zijn eenvoud in verzorging.

Zelfs voor beginners is deze plant een perfecte keuze, omdat hij gedijt in uiteenlopende aquariumomstandigheden. Ben je op zoek naar een makkelijke betrouwbare, fraaie aanvulling voor je aquarium? Dan is de Limnophila sessiliflora zeker het overwegen waard! In deze blog gaan we dieper in op zijn kenmerken, verzorging en waarom hij een favoriet is onder aquariumliefhebbers van alle niveaus!

limnophila sessiliflora aquarium
Een prachtig plantenaquarium met onder andere Limnophila Sessiliflora (ambulia)

Wat is de herkomst van Limnophila sessiliflora

Laten we eens een kijkje nemen naar de herkomst van onze geliefde aquariumplant Limnophila sessiliflora en ontdekken waar deze prachtige aquariumplant vandaan komt. Oorspronkelijk afkomstig uit Zuidoost-Azië, gedijt deze plant voornamelijk in de tropische wateren van landen als India, Thailand en Maleisië. Daar groeit hij langs de oevers van rivieren, meren, moerassen en rijstvelden, waar hij geniet van de vochtige en warme omgeving. De Limnophila sessiliflora gedijt het best in water met een neutrale tot licht zure pH-waarde, variërend van ongeveer 6 tot 7,5. Ook voelt hij zich comfortabel bij een gematigde tot hoge waterhardheid en een temperatuur tussen 22°C en 28°C. Deze natuurlijke habitat heeft de Limnophila sessiliflora gevormd tot een robuuste en veerkrachtige plant die zich gemakkelijk aanpast aan verschillende wateromstandigheden, waardoor hij een ideale keuze is voor zowel beginners. Nu we een klein beetje weten waar de plant vandaan komt en hoe hij daar groeit kunnen we eens gaan kijken hoe hij het in het aquarium doet!

Op zoek naar de juiste basis aquarium producten?

Limnophila sessiliflora in het aquarium

De Limnophila Sessiliflora is echt een pareltje voor een beginners aquarium! Deze plant is een echte snelgroeiende krachtpatser, dus je zult versteld staan van hoe snel hij zich uitbreidt in je bak. Met zijn lichtgroene bladeren voegt hij een frisse en levendige uitstraling toe aan je aquarium. Het leuke is dat je met deze Ambulia prachtige bossen kunt creëren, waardoor je aquarium een weelderig en natuurlijk uiterlijk krijgt. Het is geen wonder dat de Limnophila sessiliflora vaak aan de achterzijde van het aquarium wordt geplaatst, waar hij lekker kan groeien. Ik raad de Limnophila niet aan in Nano Aquaria omdat hij best grote kransbladeren heeft en de visuele schaal van je stukje natuur dan uit verhouding raakt. Lees ook zeker de tips over de verzorging en het snoeien om een mooie weelderige bos Ambulia te krijgen!

Limnophila sessiliflora verzorgen in je aquarium

Deze plant is perfect voor beginners en kan al schitteren in een aquarium vanaf 60 liter. Het beste van alles? Hij gedijt prima zonder CO2 toevoeging, Sterker nog hij groeit als 1 van de weinige aquariumplanten compacter, waardoor de kransen mooi dicht bij elkaar komen. Met co2 toevoeging worden de stengels wat langer.  wat hem nog aantrekkelijker maakt voor beginnende aquaristen. Maar pas op, deze frisgroene aquariumplant slurpt de voedingsstoffen uit je water alsof het niets is en groeit als kool. Super want op deze manier helpt hij enorm mee aan natuurlijke filtering van het water! Zorg voor een goede aquariumplantenvoeding om hem tevreden te houden.

Zoals elke aquariumplant gedijt hij het beste in glashelder water zonder zweefvuil. Oftewel een schone bak is een gezonde bak!

Gelukkig is de Limnophila sessiliflora niet alleen een fijne snelgroeier maar ook een makkelijke vermeerderaar. Je kunt hem eenvoudig vermeerderen door de top van de stengel af te knippen en opnieuw te planten. Of als je zijscheuten ziet, knip die dan af en plant ze opnieuw. Zo kun je in een mum van tijd genieten van een mooie bos aquariumplanten! Houdt hem regelmatig bij door af te knippen en herplaatsen. gaat hij overwoekeren? Haal er dan gewoon wat stengels uit, knip ze bij en plaats de overige dicht bij elkaar zodat je een mooie bos hebt. 

ambulia aquarium

Lichtsterkte en voedingstekorten bij een Limnophila Sessiliflora

De aquariumplant moet een frigroene kleur hebben. Hij gedijt prima onder gemiddelde verlichting. Met sterke verlichting kleurt de top/kruin een beetje licht oranje/bruin. Merk je dat de Limnophila Sessiliflora kale stengels aan de onderkant heeft dan voer je waarschijnlijk te weinig licht. Merk je dat hij wat vaal ziet? Dan is er waarschijnlijk een tekort aan nitraat, fosfaat of andere micronutrienten in je aquarium!

Op zoek naar de juiste producten?

Tips over de limnophila sessiliflora die je nergens anders leest!

De limnophila Sessiliflora is een betere keuze als bijvoorbeeld waterpest (Elodea Densa). Hij maakt prima wortels aan in de bodem waardoor hij vast blijft staan, groeit in bijna elke omstandigheid. Plaats hem in schuine rijtje en plaats de kleinere toppen vooraan en bouw stapsgewijs de stengels op zodat je de prachtige kransen van deze plant achter elkaar ziet. Een waar schouwspel!

conclusie aquariumplant limnophila sessiliflora

De limnophila Sessiflora is, zoals je leest, echt een supermakkelijke aquariumplant die voor zowel beginners als ervaren hobbyisten een prima aanvulling is in je plantenaquarium! Verzorg hem zoals ik beschrijf en ik weet zeker dat deze Ambulia het goed zal doen in je aquarium!

Nog hulp nodig?

Wij besteden veel aandacht aan onze blogs en proberen je zoveel mogelijk heldere informatie te verschaffen! Mocht jij nog vragen hebben, word dan zeker lid van onze gezellige Facebook community, volg ons op Instagram voor aquarium inspiratie, of stel je vraag aan ons door een bericht te plaatsen onderaan onze blogartikelen!

Zoals altijd, Succes!

DEZE BLOG IS GESCHREVEN DOOR:

Picture of Michael Kroon

Michael Kroon

Ik heb deze website opgericht om jou te helpen met je aquarium. Lees het gratis stappenplan en meld je aan in onze leuke facebookgroep!

Gratis Aquarium Stappenplan

Deel deze blog met je aquariumvrienden!

Meer aquariumblogs lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *