OVER AQUARIUMOPSTARTEN.NL

EN EEN BEETJE OVER MIJZELF

Hoi ik ben Michael, samen met Frank heb ik een grondige passie voor aquaria en aquascaping. We hebben gezamenlijk enorm veel ervaring op het gebied van aquaria en aquascapes. Onze expertises liggen bij aquariumtechniek, water, dieren en planten. 

Onze visie is dat een aquarium een rustpunt moet zijn om naar te kijken én om in te werken. Ik hoop dat je dat met me eens bent!

In het begin van onze aquariumhobby maakten we alle fouten die er mogelijk zijn. We zochten veel informatie in boeken, bij lezingen en op het internet, maar het duizelde van de tegenstrijdige berichten. Gevolg: alg, slechte waterwaarden, en alles wat je niet wilt zonder dat je echt weet hoe het komt of hoe het moet worden opgelost. 

In de (dieren)winkels en soms zelfs in speciaalzaken stond personeel dat te druk was om écht de tijd te nemen. Of vaker, medewerkers die te weinig kennis hadden, waardoor we meerdere keren met verkeerde materialen naar huis werden gestuurd. Dat kostte tijd, frustratie en geld. En dat wil ik jou besparen!

Daarom is het het Aquarium stappenplan geschreven, speciaal voor jou. Hierin kan jij stap voor stap lezen hoe je een aquarium opstart, inricht en onderhoudt. Het plan richt zich op de Estimative index en de Wet van Liebig. Het is helemaal gratis en vrijblijvend. Op elk gewenst tijdstip de toegang tot juiste informatie.

Samen met onze Facebook communityleden schrijven we blogs en artikelen en helpen we beginners heel graag op weg, omdat we iedereen gunnen zo’n leuke hobby te hebben, zonder de tegenslagen!

We hebben ook nagedacht over wat nou de beste producten zijn om te beginnen met jouw aquariumhobby, die vind je onder aanbevolen producten. 

We wensen je heel veel succes en hopelijk slaag je er snel in een mooi, helder en gezond aquarium op te starten. 

Groet,  

Michael en Frank – Aquariumopstarten.nl


P.S. Je vindt op deze site regelmatig linkjes naar producten en webshops. Wij ontvangen voor het gebruik hiervan een kleine vergoeding om deze site te bekostigen (websites kosten helaas geld). Deze producten gebruiken we veelal zelf ook en we staan altijd achter de kwaliteit van de genoemde producten. Aquariumopstarten.nl is helemaal onafhankelijk en biedt altijd objectieve adviezen en informatie. 


Wil je CONTACT MET MIJ OF advies of inspiratie voor jouw aquarium? Word lid van de Facebookcommunity of volg me op Instagram.

Reacties:

Dankzij jou heb ik een prachtig aquarium. Al jaren had ik last van flinke algengroei. Achteraf gezien deed ik maar wat. Nu heb ik de kennis en kunde om mijn aquarium helder en mooi te houden. 

Avhi

, Hoofddorp

Ik had voor een groot bedrag aan spullen gekocht en mijn aquarium laten inrichten door iemand van een speciaalzaak. Daar hield de begeleiding ook op. Mijn bak veranderde in een algenbak en ik was ten einde raad. Ik heb Michael benaderd en samen hebben wij mijn bak weer omgetoverd tot een helder aquarium. Door goed advies op gebied van planten, plantenvoeding en belichting heb ik nu al maanden een prachtige heldere scape!

Jeff,

Rotterdam