[flexy_breadcrumb]

Aquarium Kopen

WAAR JE HET BESTE EEN AQUARIUM KAN KOPEN

Okay we hebben het “saaiste” gedeelte gehad van het stappenplan. Tijd voor actie! In deze stap gaan we al je plannen en voorbereiding omzetten in daden. Een aquarium kopen! Je weet immers al wat voor een aquarium je wilt, waar hij moet staan en welke planten en vissen jij wilt houden. Ook heb je al wat geleerd over verlichting, filtering en CO2 toevoegen waardoor jij nu precies weet welke producten je nodig hebt…toch? 

Haha waarschijnlijk twijfel je nog aan alle kanen en dat is logisch want er is zoveel op de markt te krijgen! Ik raad je dan ook aan om eens navraag te doen in onze Facebookcommunity of hetgeen jij voor ogen hebt om te kopen in de praktijk ook daadwerkelijk zal bevallen!

Een tip is om je bij deze stap niet te laten verleiden tot het direct kopen van een aquarium en al helemaal niet voor planten of vissen. Verkopers blijven verkopers en zullen het misschien allemaal net iets rooskleuriger brengen hoe goed een product is en of zorgen er voor dat je met onnodige producten naar huis gaat. Zonde van het geld toch?

Hier moet je rustig over na kunnen denken en ik adviseer je ook meerdere keren een speciaalzaak te bezoeken voordat je tot een koop overgaat.

Vissen kunnen pas na minmaal 4 tot 6 weken geplaatst worden zoals ik in stap 14: Indraaien aquarium beschrijf dus daar heb je nog alle tijd voor om ze te bekijken. 

Er zijn drie manieren om een aquarium te kopen, een fysieke winkel, een aquariumbouwer of via een aquarium webshop. Allen hebben hun voordeel of nadeel. 

aquarium kopen

Aquarium kopen bij een aquarium Speciaalzaak

Een Aquarium speciaalzaak is vaak de leukste optie om in rond te lopen. Van de medewerkers mag je verwachten dat ze verstand van zaken hebben. Ze zijn immers specialist. Dit geldt zeker voor soorten vissen en hun behoeften. Echter blijkt uit de praktijk dat het soms nog wel eens schort aan de kennis over plantengroei, welke planten goed zullen groeien in jouw aquarium.  Hetzelfde geldt over zaken als verlichtingCO2 en plantenvoeding

Voor bouwmarkten, tuincentra en dierenzaken ligt dat het helemaal anders. Regelmatig tref je verkopers aan die net zo veel als jou weten en ik raad je dan ook niet aan om hier als beginner een aankoop te doen omdat er dan een zeer groot risico is dat je grote fouten zult maken. 

Vraag hulp aan een ervaren iemand om je bij te staan tijdens de koop van producten als pure beginner, of zoals ik al eerder zei, bezoek een zaak meerdere keren en verifieer bij ons of je de juiste koop doet wanneer je twijfelt!

 

Op zoek naar de juiste basis aquarium producten?

Aquariumbouwer; Aquarium op maat

Een aquariumbouwer is een specialist in het bouwen van een aquarium op maat. Hier kan je prachtige aquaria laten maken in elke vorm en maat die jij wilt. Sommigen verzorgen zelfs het totaalpakket met filtering en verlichting er bij. Wil je een aquarium precies naar maat gemaakt benader dan zeker een aquariumbouwer! Weet wel dat er altijd enkele rotte appels tussen zitten. verifieer bij ons of de beoogde aquariumbouwer daadwerkelijk goede producten aflevert zodat je niet met een ondeugdelijk product opgescheept zit en een hoop gedoe om je geld terug te krijgen!

aquarium kopen bij een online Aquarium Speciaalzaak

Bestel je aquarium online! Vaak de goedkoopste prijzen en supersnel geleverd. Erg makkelijk en geen gesleep van de winkel naar huis. Het nadeel is natuurlijk dat je een stukje persoonlijke begeleiding kan missen! Wij hebben diverse contacten met goede webshops en speciaalzaken maar bovenal kunnen je altijd bijstaan in het aanschaffen van goede en deugdelijke producten die in jouw budget vallen! Bezoek zeker eens onze community!

Conclusie Aquarium Kopen

Goed, deze stap is natuurlijk relatief kort. Tijd om naar de winkel te gaan of online te shoppen! Ik heb al wat aquaria voor je geselecteerd hieronder.

Wil je meer lezen? Je kan door naar de volgende stap! Liever een stap overslaan of teruglezen? Het kan allemaal, onderaan de pagina vind je een handig linkoverzicht van alle stappen. 

Op zoek naar de juiste basis aquarium producten?

Nog hulp nodig?

Wij besteden veel aandacht aan onze blogs en proberen je zoveel mogelijk heldere informatie te verschaffen! Mocht jij nog vragen hebben, word dan zeker lid van onze gezellige Facebook community, volg ons op Instagram voor aquarium inspiratie, of stel je vraag aan ons door een bericht te plaatsen onderaan onze blogartikelen!

Zoals altijd, Succes!

Michael Kroon

Michael Kroon

Ik heb deze website opgericht om jou te helpen met je beplante zoetwateraquarium. Lees het gratis stappenplan en meld je aan in onze leuke facebookgroep!