Je aquarium vullen met water

Hoe jij je aquarium vult met water zonder dat je water troebel wordt of je inrichting boven komt drijven!

Je Aquarium vullen met water; Heb je aan alles gedacht?

Na al die voorbereiding en zware arbeid is het moment daar! Je aquarium vullen met water. Eerst nog even een laatste check om te zorgen dat alles op zijn plek blijft:

  • Staan je stenen stevig?

  • heb jij je hout ingewaterd zodat het op de bodem blijft of anders verstevigd met stenen?

  • alle plantjes op zijn plaats?

  • filter op zijn plaats?

You are Good to go!!!

Leg op de bodem van je aquarium een plastic zak, keukenpapier of een ander “plateau” waar het water op kan vallen. Hierdoor veroorzaak je weinig tot geen bodembeweging en stof. Je houdt een helder aquarium. Vul het aquarium rustig aan met lauw water op huiskamertemperatuur. Vul tot deze enkele centimeters onder de rand is. Op merk aquaria staat vaak een indicatiestreepje aangegeven.

Aquarium gevuld? Top gefeliciteerd! Vanaf nu ben je aquariumhouder en verantwoordelijk voor je eigen onderwaterwereld.

Aanzetten techniek nadat je het aquarium gevuld hebt!

Filter inschakelen:

Schakel je filter in zoals door de fabrikant aangegeven. Zet de stroming dusdanig dat de oppervlakte licht rimpels en alle plantjes heel licht bewegen. Op deze manier ontstaat er namelijk gasuitwisseling met het oppervlakte. Laat belletjes apparaten achterwege dit is echt niet nodig als je filter goed ingesteld is.

Co2 aansluiten:

Nu is het tijd om ook je co2 in te schakelen (als je dit toedient.) Volg de instructies van de fabrikant op hoe jij je co2 apparaat aansluit. Benieuwd naar hoeveel co2 jij moet toevoegen zonder dat je problemen krijgt? Vaak is 1 bel per seconde per 100 liter een goede richtlijn. Kom jij er niet uit hoe je co2 apparaat werkend te krijgen? Stuur mij een berichtje, samen komen we er wel uit.

Lamp aanzetten:

Ook wordt het nu tijd om je lamp aan te zetten. Volg zoals in de stap: Aquariumverlichting de verlichtingsstrategie en jij hebt de meeste kans op een probleemloze start. Toch nog vragen? Je weet me te vinden!

Je kan door naar de volgende stap! Liever een stap overslaan of teruglezen? Het kan allemaal!

Goede plantenvoeding vind je hier. Andere aquariumspullen bestellen? Deze webshop heeft een groot kwaliteits assortiment aquarium/aquascape spullen en planten.