WELKE AQUARIUM Decoratie KIEZEN?

EEN MOOI AQUARIUM INRICHTEN MET NATUURLIJKE DECORATIE

Wil jij graag een mooi natuurlijk aquarium inrichten met aquarium decoratie? En zit je te denken aan aquarium decoratie zoals hout of steen? Zeker doen! Niet alleen is het een lust voor je oog maar ook zullen je vissen en andere levende dieren zoals garnalen en slakken je dankbaar zijn. Dit omdat er op het hout of steen van jouw aquarium decoratie zich organismen vestigen die voor veel diertjes een voedselbron is. Er zijn veel verschillende aquarium decoratiematerialen, hieronder een aantal waar ik zelf ervaring mee heb!

decoratie in aquarium
Prachtig hout en stenen in je aquarium.Bestel het bij een goede winkel.

Hout als aquarium DECORATIE PLAATSEN:

Hout koop je het beste bij een speciaalzaak. Online is ook erg makkelijk. De eigenaar van de webshop kan je bijvoorbeeld een berichtje sturen met een foto van je aquarium en hij zoekt het mooiste stuk hout uit! Hout uit het bos (hoe jammer ook) is een groot risico. Ik heb dit (uit eigenwijsheid) zelf meerdere malen geprobeerd tegen alle adviezen in, en kwam tot de conclusie dat dit echt niet werkte. Het hout ging rotten of had een slechte invloed op de waterwaardes.

In de Aquarium speciaalzaak kan je diverse (tropische) hardhoutsoorten verkrijgen. Ik zelf heb vooral ervaring met Spiderwood en Kienhout en raad dit ook aan als jij als beginner een aquarium opstart. Mocht je meer willen weten over de verschillende houtsoorten en hun eigenschappen stel je vraag in onze gezellige Facebook community!

SPIDERWOOD AQUARIUM DECORATIE PLAATSEN

Mooi wortelhout met lange wortelstokken. Spiderwood wordt regelmatig gebruikt in aquaria en aquascapes. Het voordeel is dat het hout niet veel kleur meer afgeeft in het water.

TIP van mij: Al het hout uit de speciaalzaak zal drijven. Plaats het enkele weken in een emmer water of bind het met een tie-wrap aan een stuk steen!

Goede speciaalzaken hebben een zandbak om uit te testen of jou hout en steen creatie bij elkaar past. Maak hier gebruik van! Azaqua.nl is een goede online aanbieder en de ervaren eigenaar zoekt het mooiste stuk hout voor je uit, Wees kritisch je aquarium inrichten doe je maar 1 keer.

decoratie aquarium spiderwood
Spiderwood is prachtige decoratie. Bind er epyfiten op als mooie vulling en bekleed met mos voor een natuurlijke look.

Driftwood/Kienhout als AQUARIUM DECORATIE PLAATSEN

Half gefossileerd hout ontstaan in veen. Vaak zijn dit zeer mooie stukken met reliëf en mooie structuur. Zeker een aanrader voor in het aquarium en tevens goed voor schuilplaatsen. Sommige vissen eten zelfs van het hout! Het kan echter in het begin kleur afgeven (dat is zelfs gezond voor de vissen). Dit soort hout wordt ook wel Driftwood genoemd.

 

decoratie aquarium driftwood
Prachtige stukken hout. Een ware eyecatcher. Foto is van Azaqua.nl

stenen in je aquarium PLAATSEN

Stenen verdeel ik onder in twee soorten. Budget of Luxe.

Er zijn in de speciaalzaak veel prachtige soorten steen te koop zoals bijvoorbeeld: Dragon stone, Grey mountain rock en Seiryu stone. Deze stenen worden allemaal geimporteerd en er hangt vaak een prijskaartje aan. Desalniettemin kan het jouw aquarium of aquascape wel de body geven die het nodig heeft. Weet wel dat bepaalde stenen invloed kunnen hebben op de hardheid van je water omdat ze kalk bevatten. Dragon Stone en (Black) Lava Rock zijn altijd veilige keuzes. Laat je hierin goed voorlichten op bijvoorbeeld onze community!

Liever budgetopties aan stenen? Ga dan voor reguliere bruine Lavasteen, Ardennerbreuksteen of rivierkeien. Allemaal prima materiaal. Deze stenen zijn zeer goedkoop bij een steenhandelaar of tuincentrum te halen.

Op zoek naar de juiste basis aquarium producten?

decoratie aquarium steen
Prachtige Seiryu rock. Azaqua.nl heeft een ruim assortiment mooie aquariumstenen. 100 procent veilig. Zelfs samengestelde lay-outs!

Overige decoratie in je aquarium:

Mocht je je spongebob huisje of je gezonken schip echt in je aquarium willen? Natuurlijk! Geen probleem, smaken verschillen. Vaak zijn deze decoratiematerialen veilig om in je aquarium te zetten. Spoel ze wel goed af!

EEn mooi helder aquarium? deze producten gebruik ik zelf:

Nog hulp nodig?

Wij besteden veel aandacht aan onze blogs en proberen je zoveel mogelijk heldere informatie te verschaffen! Mocht jij nog vragen hebben, word dan zeker lid van onze gezellige Facebook community, volg ons op Instagram voor aquarium inspiratie, of stel je vraag aan ons door een bericht te plaatsen onderaan onze blogartikelen!

Zoals altijd, Succes!

Michael Kroon

Michael Kroon

Ik heb deze website opgericht om jou te helpen met je aquarium. Lees het gratis stappenplan en meld je aan in onze leuke facebookgroep!

Gratis Aquarium Stappenplan

Meer aquariumblogs lezen?

co2 in aquarium
Aquarium Beginner
Michael Kroon

CO2 aquarium instellen

Leer in deze blog een goede methode om je CO2 toevoer goed af te stellen zodat je altijd een optimale hoeveelheid koolstofdioxide aan je planten aanbiedt

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *