Decoratie in je aquarium

Wil jij graag een mooi aquarium? Wil je decoratie in jouw aquarium zoals hout of steen? Zeker doen! Niet alleen is het een lust voor je oog maar ook zullen je vissen en andere levende dieren je dankbaar zijn. dit omdat er op het hout of steen zich organismen vestigen die voor veel diertjes een voedselbron is. Er zijn veel verschillende decoratiematerialen, hieronder een aantal waar ik zelf ervaring mee heb!

decoratie in aquarium
Prachtig hout en stenen in je aquarium.Bestel het bij een goede winkel.

Hout als decoratie in je aquarium:

Hout koop je het beste bij een speciaalzaak. Online is ook erg makkelijk. Ik zelf heb goede ervaringen met Azaqua.nl. De eigenaar kan je zelfs een berichtje sturen met een foto van je aquarium en hij zoekt het mooiste stuk hout uit! Hout uit het bos (hoe jammer ook) is een groot risico. Ik heb dit (uit eigenwijsheid) zelf meerdere malen geprobeerd tegen alle adviezen in, en kwam tot de conclusie dat dit echt niet werkte. Het hout ging rotten of had een slechte invloed op de waterwaardes.

In de speciaalzaak kan je diverse (tropische) hardhoutsoorten verkrijgen. Ik zelf heb vooral ervaring met Spiderwood en Kienhout en raad dit ook aan als jij een aquarium opstart. Mocht je meer willen weten over de verschillende houtsoorten en hun eigenschappen kan je mij altijd een berichtje sturen. Misschien dat er nog een blog op volgt over welke soorten hout er zijn en hun invloed op jouw aquarium!

Spiderwood in je aquarium

Mooi wortelhout met lange wortelstokken. Spiderwood wordt regelmatig gebruikt in aquaria en aquascapes. Het voordeel is dat het hout niet veel kleur meer afgeeft in het water.

TIP van mij: Al het hout uit de speciaalzaak zal drijven. Plaats het enkele weken in een emmer water of bind het met een tie-wrap aan een stuk steen!

Goede speciaalzaken hebben een zandbak om uit te testen of jou hout en steen creatie bij elkaar past. Maak hier gebruik van! Azaqua.nl is een goede online aanbieder en de ervaren eigenaar zoekt het mooiste stuk hout voor je uit, Wees kritisch je inrichting doe je maar 1 keer.

decoratie aquarium spiderwood
Spiderwood is prachtige decoratie. Bind er epyfiten op als mooie vulling en bekleed met mos voor een natuurlijke look.

Driftwood/Kienhout

Half gefossileerd hout ontstaan in veen. Vaak zeer mooie stukken met reliëf en mooie structuur. Zeker Een aanrader voor in het aquarium en tevens goed voor schuilplaatsen. Sommige vissen eten zelfs van het hout! Kan in het begin kleur afgeven (is zelfs gezond voor de vissen). Ook wel driftwood genoemd.

 

decoratie aquarium driftwood
Prachtige stukken hout. Een ware eyecatcher. Foto is van Azaqua.nl

Steen in aquarium:

Stenen verdeel ik onder in twee soorten. Budget of Luxe.

Er zijn in de speciaalzaak veel prachtige soorten steen te koop zoals dragon stone, grey mountain rock en Seriyu stone. Deze stenen worden allemaal geimporteerd en er hangt vaak een prijskaartje aan. Desalniettemin kan het jou aquarium of aquascape wel de body geven die het nodig heeft.

Liever budgetopties aan stenen? Ga dan voor Lavasteen, Ardennerbreuksteen of rivierkeien. Allemaal prima materiaal welke niet of nauwelijks invloed hebben op jou aquariumwater. Deze stenen zijn zeer goedkoop bij een steenhandelaar of tuincentrum te halen. Een goede online aanbieder is Azaqua.nl zij hebben prachtige samengestelde aquascape sets!

decoratie aquarium steen
Prachtige Seiryu rock. Azaqua.nl heeft een ruim assortiment mooie aquariumstenen. 100 procent veilig. Zelfs samengestelde lay-outs!

Overige decoratie Aquarium:

Mocht je je spongebob huisje of je gezonken schip echt in je aquarium willen? Natuurlijk! Geen probleem, smaken verschillen. Vaak zijn deze decoratiematerialen veilig om in je aquarium te zetten. Spoel ze wel goed af!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *