Aquascape Top 5 Youtube Kanalen; Deze moet je zien!

In deze blog laten we zien wat onze top 5 informatieve Aquascape YouTube kanalen zien. Deze kanalen laten zien hoe je een goed en stabiele aquascape krijgt en blijft houden, maar vooral hoe je een aquarium moet aquascapen. Deze YouTube kanalen volgen wij zelf ook en delen wij regelmatig op onze Facebook communitypagina

Beginnen met Aquascapen of ben je al gevorderd? Deze kanalen zijn voor iedereen aan te raden!

Aquascape Youtube

Top 5 – Aquascape YouTube kanalen

Wij hebben deze top 5 geselecteerd op uitleg, regelmatige uploads, leuke content en haalbaarheid van de aquascapes

5. Aquadesignamano

Aqua Design Amano is ruim 25 jaar geleden opgericht door Takashi Amano. Hij had een bijzondere stijl waarmee zijn aquariums worden ingericht. Om te voldoen aan zijn hoge eisen, heeft hij vele aquariumproducten zelf ontwikkeld.

Aquascapen is ontstaan door het werk van Takashi Amano. De wijze waarop hij zijn aquarium inrichtte noemde hij een “Nature Aquarium” en mede hierdoor mag ADA natuurlijk niet missen in deze top 5.

Aqua Design Amano geeft weinig tot geen uitleg over het opzetten van aquascapes maar hebben wel veel aquascapes van begin tot eind gefilmd en op hun YouTube kanaal. Op hun YouTube kanaal kun je per aquariumbreedte verschillende soorten aquascapes zien.

Op dit YouTube kanaal staan alleen Hightech aquascapes met goede verlichting en CO2.

4. George Farmer

George Farmer is internationaal een bekende aquascaper, beplant aquariumexpert en komt uit het Verenigd Koninkrijk. George Farmer heeft een groot aantal volgers op zijn YouTube- en Instagram-kanalen, waar zijn aquascaping-video’s, op het moment van schrijven, meer dan 25 miljoen keer bekeken zijn.

Met het delen van zijn aquarium en aquascape content probeert hij mensen te inspireren, te onderwijzen en mensen te vermaken.

Op zijn YouTube kanaal staat veel verschillende content over hightech maar ook Low-Tech aquariums/aquascapes. Mede hierdoor staat George Farmer in deze top 5!

Een beetje off topic maar George Farmer heeft in 2020 ook een Aquascaping boek uitgebracht waar alles van A tot Z uitgelegd wordt en waarin mooie foto’s staan. Ik heb dit boek zelf ook aangeschaft en ben momenteel bezig om het boek te lezen. Onderstaand een link naar de E-book en de Hardcover versie van het boek. 

3. Green Aqua

Green Aqua is een winkel in Hongarije een heeft een YouTube kanaal over aquascaping en beplante aquaria. Met hun wekelijkse content die online komt leren ze hoe gemakkelijk je aquascapes kunt bouwen en geven ze ook een duidelijke uitleg hoe waterplanten gezond blijven en hoe algenproblemen voorkomen kunnen worden.

Elke week, op donderdag zit ik weer klaar en kijk ik met plezier naar de video’s. Met mijn aquascapes heb ik veel aan hun uitleg gehad en leer steeds weer dingen bij.

De content die geplaatst wordt, zijn voornamelijk hightech aquascapes maar zo nu en dan komen er ook Low-Tech/Budget aquascapes voorbij. Wel is het YouTube kanaal erg commercieel omdat ze door diverse merken gesponsord worden en zelf een webshop hebben.

Vooral de “Beginners Guide” heeft mij heel erg geholpen om een goede start te maken. Veel van de door hun beschreven producten, staan ook op onze aanbevolen producten pagina omdat het gewoon kwalitatief goede producten zijn.

2. MD Fish Tanks

MD Fish Tanks is een zeer informatief YouTube kanaal met meerdere keren per week nieuwe content. De aquascapes en informatie zijn heel toegankelijk en worden erg uitgebreid uitgelegd. MD is enkele jaren geleden begonnen, je ziet in zijn gehele stijl en kennis door de jaren heen een enorme stijging. Hij verteld alles erg persoonlijk en met veel humor! Erg gaaf om te zien. 

MD Fish Tanks maakt alleen maar Low-tech aquaria maar ze zijn zeker niet minder mooi dan Hightech aquaria. Mede door de vele content, goede uitleg en de toegankelijkheid verdient MD Fish Tanks een hoge ranking in deze top 5!

1. MJ Aquascaping

*tromgeroffel*…..

De nummer 1 in deze top 5 informatieve Aquascape YouTube kanalen is natuurlijk MJ Aquascaping! Ons Hollands Glorie wat betreft Youtube en Aquascapen.

Mark-Jan is erg actief met content over diverse aquascape onderwerpen. Op dit YouTube kanaal zijn onder andere video’s geplaatst hoe bepaalde algen ontstaan maar ook hoe je ze kan bestrijden, Unboxing van nieuwe producten, do it yourself technieken en natuurlijk Aquascape tutorials. Mede door deze diversiteit aan content en de duidelijk uitgelegde informatie in de video’s heeft Mark-Jan de 1e plaats dik verdiend!

Mark-Jan, is samen met andere top aquascapers ook een actief lid van onze facebookcommunity, wat wij natuurlijk erg waarderen! Door zo veel mogelijk goede informatie te delen, maken wij deze hobby voor iedereen leuk

Previous slide
Next slide

Meer aquariumblogs lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *