Direct een aquarium beginnen

TIPS voor een snelle AQUARIUM start!

Een aquarium beginnen of een aquascape beginnen doe je niet zomaar. Voor een helder en gezond aquarium, zul je toch een plan moeten hebben. Geen zorgen, want met onderstaande info maak je al een goede aquarium start! 

Wil je nog meer informatie over een aquarium beginnen? Lees dan ons uitgebreide aquarium opstarten stappenplan eens! Of stel je vraag in onze facebookcommunity.

Kan je niet wachten om in de techniek te duiken? Zie dan de handige producten hieronder die ik voor je uitgekozen heb. Wil je liever de inhoud in? sla de producten over en begin met lezen!

Maak een aquarium plan van aanpak

Zoals ik al zei: bij een aquarium beginnen is een aquariumplan essentieel. Hierin leg je een aantal dingen vast. Lees hieronder welke zaken van belang zijn in jouw plan van aanpak, wanneer jij je aquarium start! Als je onderstaande vragen beantwoord voor jezelf, ben je al een flink eind op weg.

Om de basis van aquariumhouden en de vele mogelijkheden te leren begrijpen heeft elk hoofdstukje een link om naar door te klikken, als je meer informatie wilt over het onderwerp.

Hoe groot wil je een aquarium?  

Wist je dat een aquarium vanaf ongeveer 60 liter pas goed geschikt is voor vissen? Afhankelijk van wat jij wilt kies je de grootte van jouw aquarium. Wil je bijvoorbeeld aquascapen en een mooie esthetische onderwaterwereld maken. Dan kan je al met een relatief klein aquarium (of zelfs een grote vaas) aan de slag. Men noemt dit een Nano Aquascape,. Wil je er een bewoonde onderwaterwereld van maken, met vissen e.d. Dan zul je toch wat meer capaciteit nodig hebben aan aquarium.

In Stap 1 van ons Stappenplan vind je alles wat je nodig hebt.

Welke stijl wil je jouw aquarium?  

Er zijn verschillende stijlen aquaria. Je kan de stijl aanpassen op een bepaald werelddeel, of mooie zeldzame planten houden en zelf jouw stijl creëren. Eigenlijk kan je hier alle kanten mee op, maar er zijn wel zaken waar je rekening mee moet houden, sommige planten hebben veel zorg nodig en bijvoorbeeld extra CO2 en licht.

Wil je alles weten over een mooie beplant aquarium en welke planten je kan kiezen ook deze informatie vindt je in Stap 1 van ons stappenplan terug!

Waar plaats je een aquarium?  

Je kan een aquarium het beste niet in direct daglicht zetten en het liefst op een temperatuurstabiele plek. Ook moet je rekening houden met de ondergrond en natuurlijk moet hij waterpas staan.

Wil je hier alles over lezen hoe je een plek voor je aquarium kiest?  Lees dan Stap 2 van ons stappenplan. 

En welke aquarium materialen kies je?  

Net zoals met planten kan je met materialen ook veel verschillende kanten op. Steen, hout, ornamenten. Het is er allemaal. Dit hangt natuurlijk ook af van jouw smaak. Maar waar moet je op letten met betrekking tot deze materialen. En hoe kies je bijvoorbeeld de beste bodem voor je aquarium?

Lees het in stap 9 van ons stappenplan.  

Welke aquarium dieren ga je houden? 

Na een aantal weken is het tijd om eventueel diertjes te kiezen. Maar welke vissen of garnalen kies je nu voor jouw aquarium? En kunnen ze wel met elkaar in één bak? En hoe verzorg je ze dan?

In stap 3 van ons stappenplan lees je hier uitgebreid over hoe je de beste diertjes kiest voor jouw aquarium.

Hoe richt jij je aquarium of aquascape in?

Een aquarium inrichten? Of een aquascape maken kan voor beginners lastig zijn. Hoe plaats jij je stenen en hout voor meer diepte? Waar moet je verder op letten? In stap 10 van ons stappenplan leg ik je de basis uit! Lees ook zeker eens de blogs over aquascape beginnersfouten en de Triangle Aquascape!

Hoe draai je een aquarium in? 

Een aquarium indraaien is super belangrijk. Hiermee voorkom je dat jouw vissen vroegtijdig sterven of voorkom je algen en dat je planten smelten door de ammoniak die gevormd wordt in het begin. In stap 14 van ons stappenplan lees je hier alles over! Ook zij n blogs over de Dark start aquarium en dry start aquarium mogelijk interessant!

Welke plantenvoedingen zijn er en welke heb je nodig? 

Er zijn meerdere soorten plantenvoedingen allen met hun eigen strategie. Wil jij weten welke strategie bij jou past en welke aquarium plantenvoeding jij goed kunt gebruiken? Lees dan eens stap 11 van ons stappenplan. Een review lezen over 1 van de populairste voedingen? Lees een over de Planted Box All-in-one fertilizer

HET AQUARIUM OPSTARTEN STAPPENPLAN

Ik heb geprobeerd alles uit te leggen wat jij moet weten over aquaria in het stappenplan. Mis jij nog informatie? Je kan altijd terecht op onze facebookcommunity of advies vragen via Instagram! Een vraag reactie geven onderaan deze blog mag altijd! Succes!

Meer aquariumblogs lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *